10:45 / E Premte, 13 Prill 2018

Apple Music tashmA� ka mbi 40 milionA� abonentA� dhe njA� shef tA� ri

Sipas Variety, Apple Music ka thyer rekordin e 40 milionA� abonimeve, dhe tashmA�, ka edhe njA� shef tA� ri ,Oliver Schusser, i cili do tA� drejtojA� shA�rbimin e transmetimit si pjesA� e rolit tA� tij tA� ri si nA�nkryetar i Apple Music & International Content.

Apple konfirmoi se Schusser do tA� raportojA� te nA�nkryetari i lartA� i Apple, Eddy Cue, dhe do tA� jetA� pA�rgjegjA�s pA�r menaxhimin e Apple Music, si dhe drejtimin e shA�rbimeve Apple si App Store dhe iTunes jashtA� SHBA.

Schusser ka udhA�hequr mA� parA� nisjen e shA�rbimeve tA� Apple duke pA�rfshirA� App Store, iTunes Store dhe iBooks pA�r tregjet ndA�rkombA�tare.

Kjo i jep atij njA� pA�rshtatje logjike pA�r menaxhimin e rritjes sA� vazhdueshme tA� Apple Music, veA�anA�risht pasi kompania duket tA� vazhdojA� tA� zgjerojA� shtrirjen e shA�rbimit tA� transmetimit pA�rtej SHBA.

Ky A�shtA� njA� tjetA�r moment i rA�ndA�sishA�m pA�r shA�rbimin e Apple, i cili arriti nA� 30 milionA� abonentA� nA� shtator tA� vitit 2017, megjithA�se Apple ende ka njA� mA�nyrA� pA�r tA� qenA� nA� krye duke kaluar numrin e 70 milionA� abonentA�ve tA� paguar tA� Spotify nA� mbarA� botA�n.

ThA�nA� kjo, sipas njA� raporti tA� fundit nA� The Wall Street Journal, Apple A�shtA� nA� ritme tA� larta pA�r tA� lA�nA� pas Spotify nA� SHBA brenda kA�saj vere, me shA�rbimin e transmetimit tA� kompanisA� Cupertino thuhet se po rrit numrin e abonentA�ve tA� saj me 5% nA� muaj, krahasuar me Spotify me 2%.