16:35 / E Martë, 14 Janar 2020

Arabia Saudite kreu numrin më të madh të ekzekutimeve për gjashtë vjet, në vitin 2019

Arabia Saudite kreu numrin më të lartë të ekzekutimeve për gjashtë vjet në vitin 2019 – përfshirë tre të burgosur që ishin adoleshentë kur u arrestuan në lidhje me protestat pro-demokracisë.

Shifrat e reja tregojnë se në total 184 njerëz u vranë, në mesin e tyre një i ri i torturuar me energji elektrike dhe prerë kokë, pasi si një 16-vjeçar ai dërgoi mesazhe në WhatsApp për një demonstrim, transmeton Indeksonline.

Abdulkarim al-Hawaj, 21, dhe 36 të tjerë u ekzekutuan në një ditë të vetme në muajin prill.

Njëri u kryqëzua dhe trupi i tij u shfaq si një paralajmërim për të tjerët.

Një tjetër nga të vrarët ishte adoleshenti Salman Qureish, i cili u arrestua menjëherë pas 18-vjetorit të tij.

Dënimi i një personi për vdekje i cili është nën 18 vjeç është i ndaluar në bazë të ligjit ndërkombëtar dhe ekzekutimet e të rinjve shkuan përpara, pavarësisht Arabisë Saudite duke u zotuar të mos vriste me vdekje këdo që ishte i ri në kohën e veprës së tyre./Indeksonline

Mos i humb