18:58 / E Diele, 10 Qershor 2018

Autizmi po shkaktohet nga alergjitë në ushqime

Autizmi vërtet mund të shkaktohet nga alergjitë e ushqimit, sipas hulumtimeve të reja.

Një studim i pothuajse 200,000 fëmijëve zbuloi se ata që ishin në spektrin e çrregullimeve kishin më shumë se dy herë e gjysmë më shumë gjasw se të tjerët të vuanin një intolerancë ushqimore.

Zbulimi shton një numër gjithnjë në rritje të provave që sugjerojnë se një sistem imunitar i mosfunksionimit ngre rrezikun e çrregullimit të spektrit të autizmit (ASD).

Studimi i Universitetit të Iowa-s është një nga të paktët për të parë alergjitë ushqimore – përveç reaksioneve të lëkurës dhe të frymëmarrjes – duke forcuar lidhjen ndërmjet autizmit dhe alergjive.