12:58 / E Mërkurë, 20 Janar 2021 / A. S

Bandat kriminale në Mal të Zi- Serbi Jovan Mirkoviq ia dha 2 mijë euro Bajram Pistës për ta dërguar në Shtërpcë

Lufta midis dy klaneve më të mëdha kriminale në Mal të Zi ka përfshirë  para dy vjetësh edhe një kosovar nga Rahoveci, Bajram Pistën, i cili ishte arrestuar 29 prill të vitit 2019.

Ai kishte shkuar në Budvë të Malit të Zi për të vrarë Marko Ljubisha Khanin, Goran Bralën dhe gazetaren Olivera Lakiq. Ndërsa në momentin që ishte marrë në pyetje nga Prokuroria Speciale e Malit të Zi, ai kishte deklaruar se Khani do të mund ta kishte vrarë atë edhe në prezencë të fëmijëve të tij, po të kishte ndonjë armë, raporton “Vijesti” i Podgoricës.

Kur u arrestua, Pista pretendoi se nuk donte të vriste askënd, por se ai erdhi për të blerë armë. Sidoqoftë, në mes të vitit të kaluar, ai dyshohet se vendosi të rrëfente gjithçka para hetuesve.

“Tani unë do të shuaj jetën e të gjithëve”, shpjegon Pista atë që Goran Rakoçeviqi i tha atij në burg nga mesi i majit të vitit 2020.

Para prokurorit special në fund të tetorit të vitit të kaluar, ai pretendoi se anëtarët e klanit “Kavaç” në burgun Spushka i thanë atij për vrasjet, përpjekjet dhe vendosjen e eksplozivëve për të cilët ishin përgjegjës, por gjithashtu se ata planifikuan vrasjen e Ivan Vukotiqit nga Cetinë, dhe Biljana Mançiqit nga Beogradi.

Mario Milosheviqi nga burgu i Kosovës, i vuri flakën shtëpisë së Ranko Raduloviqit në fundjavë, vrau një burrë në burg, plagosi Dragan Roganoviqin dhe kishte mbështetjen e familjes Roganoviq (Duško).

Ai shpjegoi se Mirkoviqi i dha 2.000 euro për ta çuar atë dhe një të njohur në Shtërpcë. Gjoja, Mirkoviqi e pranoi atë ndërsa po ngiste makinën se ai po punonte gjithashtu me marihuanë me një shqiptar.

“Kur hipi në makinë, ai u prezantua si” Yorkie “dhe gjatë udhëtimit ai më pyeti” a e dini kush jeni duke vozitur” dhe unë iu përgjigja” a e dini kush po ju ngas”. Ai më tha – “Më pëlqejnë djem si ti, ti je një djalë i mirë” dhe më kërkoi t’i jepja një numër telefoni personal, gjë të cilën unë e bëra. Pas dy ditësh, dikush më thirri nga një numër i panjohur telefoni dhe më pyeti nëse mund të vija në kafene. Kur u pyet kush ishte, ai dikushi u përgjigj se ai ishte ai që më pyeti nëse e dija kur po vozisja. Unë jam duke shkuar në Shtërpcë, në një kafene… Pastaj ai më tha – “vëlla, unë jam Jovan Mirkoviqi” dhe unë iu përgjigja – “Unë jam Bajram Pista”. Ai më pyeti nëse mund t’i siguroja një shofer në rrugën nga Shqipëria në Merdar për transportin e drogës dhe unë thashë se mund ta bëja. Në kohën kur e takova, nuk kisha idenë se kishte të ashtuquajtur telefona të koduar, ose ato që nënkuptojnë, por unë kam bërë në mënyrë të përsëritur “kombinime” me Mirkoviqin për transportin e drogës për kënaqësinë e ndërsjellë dhe veçanërisht në monitorimin e tankeve me ilaçe për kalimin në Merdar. Ai gjithmonë paguante çmimin tim për shërbimet rregullisht”, tha Pista në deklaratën e tij. Dëshmitari i mbrojtur gjithashtu tha se Mirkoviqi e thirri atë pas shtatë apo tetë muajsh, duke kërkuar që ta shihte përsëri në Shtërpcë.

Ai gjithashtu tha se në atë kohë kishte probleme financiare.