23:21 / E Premte, 09 Qershor 2023 / Gj. Sh

Barcelona tërheq padinë kundër La Ligës

Skuadra e Barcelonës është tërhequr nga procesi gjyqësor ndaj La Ligës dhe CVC.

Sipas asaj që raportohet nga Cadena COPE dhe Mundo Deportivo, klubi i Barcelonës ka njoftuar gjykatën për gatishmërinë e tij për të “hequr dorë” nga procedura në të cilën, së bashku me Athletic dhe Madridin, kërkuan që marrëveshja midis LaLiga dhe CVC të shpallej e paligjshme, shkruan IndeksOnline.

Sipas burimeve të ndryshme, klubi i Barcelonës, ka probleme serioze me regjistrimin e futbollistëve. Ai ka zgjedhur të përmirësojë marrëdhëniet e tij me La Ligën. Shoqata e punëdhënësve nuk lejon për momentin regjistrimin me raportin 1 me 1, gjë që ka qenë vendimtare në vendimin e Leo Messit për të mos dëgjuar ofertën e Barcelonës dhe klubi i është dorëzuar qëndrimit intransigjent të La Ligës.

Punëdhënësi kishte njoftuar sot se do të apelonte dënimin e Gjykatës së Shkallës së Parë numër 47 të Madridit, e cila shpalli të paligjshme marrëveshjen e arritur me fondin CVC në Asamblenë e Përgjithshme të Jashtëzakonshme të mbajtur më 12 gusht 2021 duke vlerësuar “në tërësi padi e ngritur” nga Barcelonaa, Real Madrid dhe Athletic. LaLiga, nga ana e saj, e bën të qartë se “vendimi i dhënë tani është i kufizuar në vlerësimin nëse kishte apo jo një defekt formal në kushtet e thirrjes dhe miratimit të marrëveshjes”, dhe se “nuk ndikon në vlefshmërinë dhe mirëmbajtjen e Projektit LaLiga Impulse me CVC”.

Në vendim, gjyqtari vlerëson se “u shkelën rregullat e thirrjes dhe u hodh në votim një operacion i gjerë, sezonal dhe ekonomik, pa dhënë të gjitha të dhënat e nevojshme për të kuptuar dhe vlerësuar shtrirjen e tij”, çka ka detyruar drejtësinë. të konsiderojë të pavlefshme marrëveshjen e arritur nga klubet përmes shoqatës spanjolle të futbollit.

Sipas organit, ” përmbajtja e fjalisë , me të cilën LaLiga nuk pajtohet, prek thjesht çështjet formale që tashmë janë korrigjuar në marrëveshjen pasuese të 10 dhjetorit” të vitit 2021, kur Asambleja e Përgjithshme e Jashtëzakonshme e La Liga miratoi përfundimisht marrëveshjen me Fondi britanik i investimeve CVC për 1,994 milionë euro, në këmbim të vlerës së 9% të të drejtave audiovizive për 50 vjet, me mbështetjen e 37 nga 42 klubet që e formojnë, katër vota kundër dhe një abstenim

Në kohën e saj, në vitin 2021, Barcelona i konsideroi këto kushte abuzive dhe nuk iu përmbajt marrëveshjes me CVC. Klubi i Barcelonës, nga ana tjetër, një pjesë të të drejtave të tij audiovizive ua ka lënë të tretave në ‘levat’ e famshme. Në klub pati një debat të brendshëm për këtë dhe promotori kryesor i shkëputjes me CVC, Ferran Reverter, nuk është më aty. Nga ana tjetër, drejtori i futbollit, Mateu Alemany, promovon rinovimin e marrëdhënieve me La Ligën, veçanërisht me Javier Tebas./IndeksOnline/