11:46 / E Hënë, 12 Mars 2018

Barnat e zakonshme për alergji mund të dëmtojnë funksionin e testikujve

Antihistaminet, që përdoren për të trajtuar alergji, mund të kontribuojnë në infertilitetin mashkullor, sipas rezultateve të një rishikimi të ri sistematik.

Studiuesit zbuluan se antihistaminet dëmtojnë funksionin e testisit tek meshkuj, transmeton Indeksonline.

Autorët e gazetës së re argumentojnë se kërkohen më shumë studime që shqyrtojnë këtë lidhje dhe sugjerojnë që njerëzit të paralajmërohen për përdorimin e këtyre ilaceve.

Bashkë autori i studimit, Dr Carolina Mondillo dhe ekipi duhet të raportojnë rezultatet e tyre në riprodhimin e revistës.

Histamina është një molekulë që trupi prodhon kur sistemi imunitar aktivizohet nga një kërcënim i perceptuar.

Histaminet përpiqen të heqin alergjinë nga trupi duke shkaktuar teshtim, kruajtje ose duke i bërë sytë të lotojnë.

Antihistaminet janë mjekimi më i përdorur për uljen e këtyre simptomave. Megjithatë, këto ilaçe po del se kanë ndikim negativ në disa aspekte shëndetësore, duke krijuar efekte të padëshiruara anësore të lidhura me sjelljen e gjumit, funksionin seksual dhe pjellorinë./Indeksonline/

Të fundit