20:31 / E Enjte, 24 Tetor 2019 / indeksADMonline

BBC shkruan për priftin pedofil që u arrestua në Kosovë… dhe 4 të tjerë!

Policia e Kosovës më 2016 kishte arrestuar në Pejë një qytetar britanik në bazë të urdhëresës ndërkombëtare evropiane të lëshuar nga Britania e Madhe, Divizioni Kundër Krimit të Organizuar. Shtetasi i Anglisë, ishte arrestuar në Rr. “Ramiz Xhema”, me dyshimet që ka kryer veprën penale të pedofilisë.

I arrestuari doli të ishte Laurence Soper, i cili qysh në vitin 2012 është i kërkuar për pedofili.

Pas pothuajse katër vitesh BBC ka publikuar një artikull për priftërinjtë pedofilë, e ku protagonist është pikërisht Laurence Soper.

Një grup priftërinjsh pedofilë silleshin “si mafi”, duke abuzuar dhjetëra djem të rinj në një shkollë në Londrën perëndimore gjatë një periudhe 50 vjeçare, thotë raporti i BBC, transmeton IndeksOnline.

Shkolla e Shën Benediktit, Ealing, u përshkrua si një “vend i zymtë dhe i egër” nga Hetimi i Pavarur në Abuzimin Seksual të Fëmijëve (IICSA).

Raporti zbuloi se një kulturë e fshehjes dhe mohimit të abuzimit seksual vepronte në Ealing Abbey, e cila drejtonte shkollën.

Deri më tani pesë priftërinj janë burgosur për abuzim të fëmijëve në shkollë.

Në dhjetor të vitit të kaluar Laurence Soper, 74 vjeç, u burgos me 18 vjet për abuzim të fëmijëe në vitet 1970 dhe 1980

Në vitin 2009, At David Pearce, 75 vjeç, i mbiquajtur “djalli në një kravatë qeni”, u burgos pasi ai pranoi 11 akuza që datojnë nga viti 1972

John Maestri, 78 vjeç, pranoi poashtu pesë akuze ndaj fëmijëve në Shën Benedikti në vitet 1980 dhe u burgos

Në vitin 2011, John Skelton u dënua për sulme të pahijshme ndaj dy ankuesve që thuhej se kishin ndodhur në vitin 1983

Ati Anthony Gee u përball me akuza për abuzim dhe ndaj tij u ngrit një veprim civil

IICSA pranoi 18 pohime të tjera kundër 8 murgjve dhe stafit, por shkalla e vërtetë e abuzimit është “me gjasë të jetë shumë më e lartë”, konstaton raporti.

Fëmijët pësuan ndëshkime të rënda trupore, të cilat shpesh përdoren si mjet për të filluar abuzimin seksual ose për kënaqësinë seksuale.

“Mbetet të shihet nëse Ealing Abbey dëshmon veten të aftë në të ardhmen të sigurojë mbrojtjen e duhur të fëmijëve në rrezik”, thuhet në raport.

Raporti i IICSA theksoi dështimet e udhëheqjes së shkollës, policisë, Shërbimit të Prokurorisë së Kurorës (CPS) dhe ekipeve të mbrojtjes së fëmijëve.

Raporti, i dhjeti i hetimit, është botuar si pjesë e hetimit ndaj abuzimeve brenda kishës katolike romake. /IndeksOnline/