09:28 / E Mërkurë, 18 Shtator 2019

BBC: Shqiptarët dhe serbët mbeten të ndarë pas luftës

Lufta midis Kosovës dhe Serbisë përfundoi 20 vjet më parë, por konflikti asnjëherë nuk është zgjidhur siç duhet.

Kështu e përshkruan koronika e BB-së, duke treguar se edhe pse lufta ka përfunduar, konflikti ende nuk është zgjidhur, transmeton Indeksonline.

“A mundet gjenerata e lindur pas luftës të gjejë ndonjëherë një mënyrë për të jetuar së bashku”, shkruan BBC.

“20 vjeçari Arian nuk ka folur kurrë me një serb. Pas disa hezitimeve, ai ka pranuar të takojë Selenën 16-vjeçare në urën që ndan komunitetin e tij nga ajo”, përshkruhet tutje në video.

Kronikën e plotë mund ta ndiqni këtu:

https://www.bbc.com/news/av/stories-49727501/albanians-and-serbs-remain-divided-after-the-war