08:29 / E Hënë, 09 Tetor 2017 / indeksADMonline

BE, miliona euro për emigrantët në Serbi

Komisioni Evropian ka thënë se Serbia ka ndarë katër milionë euro ndihmë për strehimin e refugjatëve dhe azilkërkuesve dhe se paratë do të përdoren për ushqim në qendrat e refugjatëve dhe ato të arsimit.

Komisioneri Evropian për ndihmë humanitare Christos Stylianidis, i cili është në një vizitë në Serbi, vlerësoi shtetin si një partner i besueshëm i BE-së dhe ky partneritet ofron një përgjigje efektive ndaj krizës së refugjatëve.

BE është donatori më i madh i ndihmës humanitare për Serbinë që nga viti 2015. Për këtë qëllim, BE ka ndarë 25 milionë euro.

Në Serbi ka më shumë se 4.000 refugjatë dhe azilkërkues. BE ka ndarë më shumë se 80 milionë euro për Serbinë në krizën e migrimit të vitit 2015.