07:32 / E Premte, 02 Mars 2018 / indeksADMonline

BE trajnon noterët, përmbaruesit dhe ndërmjetësuesit

Projekti i financuar nga BE-ja “Mbështetje për profesionet ligjore falas dhe Shoqatën e Avokatëve” organizon trajnim për noterët, agjentët privatë të përmbarimit, ndërmjetësuesit dhe administratorët e falimentimit.

Qëllimi i këtij projekti është të forcojë gjyqësorin duke forcuar Profesionet Ligjore të Lirë dhe Shoqatën e Avokatëve.

Ky është projekti i parë i këtij fushëveprimi në Ballkanin Perëndimor që mbulon të gjitha profesionet ligjore falas si avokatët, ndërmjetësuesit, noterët, agjentët përmbarues privatë dhe administratorët e falimentimit dhe Ministrinë e Drejtësisë brenda të njëjtit projekt.

Qëllimi specifik i këtij projekti është të kontribuojë në reduktimin e lëndëve të pazgjidhura, të rrisë efikasitetin e gjyqësorit, të përmirësojë qasjen në drejtësi dhe të rrisë besimin e publikut në gjyqësorin në vend.