22:21 / E Martë, 11 Qershor 2019

Bie niveli i papunësisë në Shqipëri

Niveli i papunësisë në Shqipëri ka rënë me 0.4 pikë përqindje në tre muajt e parë të këtij viti, krahasuar me një vit më parë. Niveli zyrtar i papunësisë sipas Institutit të Statistikave është 12.1%. Në total 7132 persona në këtë periudhë kanë gjetur punë.

Trajektorja rënëse e shkallës së papunësisë ka vazhuar për të dytin vit rresht tremujor rresht, e mbështetur nga dy degë të rëndësishme, industria dhe shërbimet.

Në sektorin e industrisë punësimi u zgjerua me 3%, te shërbimet me 3.6%,  ndërsa në bujqësi punësimi u ul me 1.8%.