11:09 / E Mërkurë, 20 Maj 2020 / indeksADMonline

Bisedoni me partnerin tuaj për financat, para se të jetë vonë

Është sezoni i dasmave. Nga tani e deri në shtator, çdo hotel me hijeshi në vend do të jetë i mbushur me dasmorë, çifte, familjarë e fëmijë.

Pra, shumë çifte po planifikojnë, shumë çifte të martohen dhe shumë premtime që po bëhen.

Por para se të martoheni, të blini një shtëpi apo edhe thjesht të jetoni së bashku, është thelbësore të vendosni disa rregulla të bazës financiare.

Pyesni njëri-tjetrin për të ardhurat, aspiratat dhe ambiciet dhe flasim për realitetin e të jetuarit së bashku, duke përfshirë pagimin e faturave dhe mundësinë e hyrjes në financat që keni midis jush.

Problemi është, të flasim për para mund të ndjeheni pakëndshëm. Hulumtimet nga Lloyds tregojnë se 36 përqind e njerëzve thonë se janë ndjerë të shqetësuar, 29 përqind janë ndier në siklet dhe 18 përqind e turp të flasin për financat e tyre personale.

Fillimi i bisedave për financat mund të ndjehet i vështirë, por Claire Porter, avokat i asociuar në ekipin e ligjit të familjes në SAS Daniels, thotë se martesa ose të jetuarit së bashku mund të japin një mundësi të përsosur për një diskutim të sinqertë.

Nëse vendosni të blini një shtëpi me partnerin tuaj, një huadhënës hipotekor do të kërkojë deklarata bankare për të vlerësuar përballueshmërinë, shpjegon ajo. “Huadhënësit e hipotekave i kushtojnë vëmendje çdo borxhi ekzistues, kështu që një mënyrë e mirë për të filluar diskutimin rreth kësaj zone është të theksohet. Kjo do t’ju japë një mundësi të mirë për të kaluar deklaratat bankare dhe dokumentet e tjera së bashku para se t’i paraqisni huadhënësve. “

Tani është koha për të diskutuar shpresën tuaj të ardhshme financiare dhe të vendosni plane realiste për t’i arritur ato. Të dish jo vetëm saktësisht se ku janë financat, por edhe se ku janë ato të partnerit tuaj, do të thotë që ju jeni në një pozicion shumë të fortë për një të ardhme të ndritshme financiare së bashku.

Mos u fiksoni por mbani gjithmonë linja të hapura komunikimi. Paraja është pjesë dhe pako e jetës dhe marrëdhënia e shëndetshme me të do të jetë gurthemeli i një marrëdhënieje të shëndetshme me gjysmën tuaj tjetër.Indeksonline/