10:59 / E Hënë, 16 Maj 2022 / k.v

Bislimi: Aplikimi në Këshillin e Evropës është në koordinim me partnerët e Kosovës

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi i cili po e drejton mbledhjen e qeverisë në mungesë të shefit të tij, Albin Kurti, ka thënë se ky i fundit po zhvillon takime shumë të rëndësishme në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

“Kryeministri Kurti po zhvillon takime shumë të rëndësishme në Shtetet e Bashkuara të Amerikës me zyrtarë shtetëror, udhëheqës të ndërmarrjeve, përfaqësues të organizatave”.

Në mbledhjen e qeverisë, ai gjithashtu ka folur për aplikimi e Kosovës në Këshillin e Evropës.

“Kosova ka bërë një hap të rëndësishëm përpara me dorëzimin e aplikimit për anëtarësim në Këshillin e Evropës. Pas anëtarësimit, qytetarët e Kosovës do të kenë edhe një instancë evropiane për të adresuar çështjet e tyre”, ka thënë ai.

Bislimi ka thënë se dorëzimi i aplikimit ka qenë hapi i parë në një momentumi shumë pozitiv të koordinuar me partnerë dhe miqë të Kosovës.

“Besojmë fuqishëm që të gjitha vendet anëtarë të Këshillit të Evropës që e kanë njohur pavarësinë e Kosovës i gëzohen avancimit të vendit tonë dhe do ta mbështesin këtë rrugëtim”, ka thënë ai.