11:59 / E Shtunë, 21 Prill 2018

Bizneset kosovare nuk lejohen nA� panairet e SerbisA� me flamur tA� KosovA�s

Bizneset kosovare nuk lejohet tA� marrin pjesA� me flamurin e KosovA�s nA� panairet qA� mbahen nA� Serbi, ndA�rsa 70 bizneset e SerbisA� nA� panairin ndA�rkombA�tarA� qA� po mbahet nA� PrishtinA� kanA� marrA� pjesA� me flamurin e SerbisA�, e cila A�shtA� duke e dA�mtuar KosovA�n A�do vit me qindra miliona.

Kryetari i OdA�s Ekonomike tA� KosovA�s, Safet GA�rxhaliu pA�r KosovaPress ka pranuar se simbolet janA� njA� prej barrierave pA�r bizneset kosovare qA� tA� promovohen nA� Serbi, por beson se A�shtA� njA� problem tejkalues.

a�?A�shtA� njA� problem tA� cilin ne e kemi aktualizuar. Dua tA� besoj qA� nA� panairin e ardhshA�m qA� do tA� mbahet nA� Novi Sad duhet tA� jetA� njA� temA� qA� paraprakisht do tA� kA�rkohet qA� tA� sqarohet dhe nA� kA�tA� drejtim duhet tA� kemi njA� konstruktivitet, argumentim dhe njA� gjA� e tillA� tA� ketA� njA� formA� tA� reciprocitetit. NA� qoftA� se njA� flamur i tillA� mund tA� valojA� nA� KosovA�, pse i njA�jti tA� mos valoj edhe nA� Serbi. UnA� jam mA� se optimist se nA�se vazhdohet nA� kA�tA� formA� tA� promovimit tA� vlerave tA� avancimit tA� bashkA�punimit ndA�r rajonal, do tA� jetA� njA� problem qA� do ta��i takoj tA� kaluarA�sa�?, ka thA�nA� GA�rxhaliu.

NA� njA� mA�nyrA�, kryetari GA�rxhaliu e ka arsyetuar valA�vitjen e flamurit tA� SerbisA� nA� panair, ngase sipas tij, kjo formA� ndodhA� A�do ditA� nA� GraA�anicA� dhe nA� veri tA� MitrovicA�s. Ai thotA� se ka ardhur koha pA�r njA� sjellje e civilizuar.

a�?A�shtA� e vA�rtetA� qA� jemi nA� njA� situatA� ku duhet Kosova tA� promovojA� vlera, nA� fund tA� fundit nuk duhet gjithmonA� qA� momentet e pavolitshme ta��i shndA�rrojmA� nA� revanshizA�m. Sot e kemi pasur korin diplomatik, sot e kemi pasur njA� numA�r rekord tA� mediave dhe paramendo tA� kishte qenA� njA� pyetje e tyre se nA� KosovA� lejohet flamuri i SerbisA� dhe nA� qoftA� se shkoni nA� GraA�anicA� dhe nA�pA�r komuna tA� shumta nA� KosovA�, tA� mos flasim nA� veri, a e ka eliminuar kA�tA� flamur dikush. Prandaj, A�shtA� koha kur duhet tA� keqen tA� tentojmA� ta dominojmA� me tA� mirA�n, me sjelle dhe me civilizima�?, ka thA�nA� ai.