23:42 / E Martë, 29 Tetor 2019 / indeksADMonline

Britania shkon në zgjedhje të parakohshme

Deputetët britanikë miratuan sot kërkesën për zgjedhje të parakohshme parlamentare për datën 12 dhjetor.

Kryeministri Boris Johnson kishte bërë thirrje për zgjedhje të jashtëzakonshme, e në të cilat zgjedhje shpreson të rimarrë shumicën dhe të vë në zbatim premtimin e tij për ta nxjerrë Britaninë e Madhe nga Bashkimi Evropian.

Projektligji që kërkoi këtë votim, për zgjedhjet e treta të përgjithshme në katër vjet, u miratua me një shumicë dërrmuese prej 438 votash ndaj 20 kundër, në Dhomën e Komunëve.