16:23 / E Enjte, 24 Qershor 2021 / A K

Britney Spears flet kundër konzervatorizmit ‘abuziv’: Meritoj të kem një jetë

Britney kundërshton konservatorizmin.

Britney Spears theu heshtjen e saj në një seancë gjyqësore të mërkurën në lidhje me konservatorin e saj të urdhëruar nga gjykata që ka qenë në vend për gati 13 vjet, shkruan CNN.

Spears kërkoi t’i drejtohej gjyqtares Brenda Penny për të folur në lidhje me marrëveshjen.

Këngëtarja ndoqi dëgjimin virtualisht në telefon dhe foli për më shumë se 20 minuta ndërsa lexoi nga shënimet e përgatitura.

“Shumë gjëra kanë ndodhur që nga dy vjet më parë, hera e fundit që isha në gjyq”, filloi ajo. “Unë nuk jam kthyer në gjykatë për një kohë të gjatë sepse nuk mendoj se jam dëgjuar në asnjë nivel kur kam ardhur në gjykatë herën e fundit”.

Ajo tha se ndjeu se ishte detyruar të performonte, nuk iu dha privatësi dhe u detyrua të përdorë kontrollin e lindjeve, të merrte ilaçe dhe të merrte pjesë në seanca terapie kundër vullnetit të saj.

Spears tha të mërkurën se ajo ishte vënë në litium, megjithë kundërshtimet e saj.

“Litiumi është një ilaç shumë, shumë i fortë [ilaç] dhe krejtësisht i ndryshëm nga ai që kam qenë. Ju mund të dëmtoheni mendërisht nëse merrni shumë, të qëndroni në të për më shumë se pesë muaj,” tha Spears.

“Unë u ndjeva e dehur. Unë nuk mund të qëndroja as për veten time. Unë madje nuk mund të bëja një bisedë me nënën ose babanë tim për asgjë. U thashë atyre se isha e frikësuar dhe ata kishin gjashtë infermiere të ndryshme që erdhën në shtëpinë time për të më monitoruar ndërsa isha me këtë ilaç, të cilin nuk doja ta merrja”, shtoi ajo.

Litiumi zakonisht përdoret për të trajtuar çrregullimin bipolar, i cili shpesh shkakton episode depresioni dhe manie, një ndjenjë nervozizmi ose eksitimi të pakontrolluar. Mund të përdoret gjithashtu për të trajtuar depresionin.

Spears kritikoi se si familja e saj, përfshirë babanë e saj Jamie Spears, e ka trajtuar konservatorizmin e saj dhe iu përgjigj shqetësimeve të saj në lidhje me kujdesin e saj.

“Familja ime nuk bëri një gjë dreqi,” tha ajo. “Çdo gjë që më ka ndodhur duhet të miratohet nga babai im”.

Babai i Spears kishte qenë kujdestari i pasurisë së saj të vlerësuar prej 60 milionë dollarësh që nga viti 2008, së bashku me avokatin Andrew Wallet, pas një serie çështjesh personale që luajtën publikisht për këngëtaren.

Spears gjithashtu tregoi pse ajo nuk i ka sjellë këto çështje në rrjete sociale.

“Mendova se mund të bëhesha e lumtur sepse kam qenë në mohim”, tha ajo.

“Unë kam qenë në shok. Jam traumatizuar. E di, falsifiko derisa ta bësh. Por tani po të them të vërtetën, në rregull. Unë nuk jam e lumtur. Nuk mund të fle. Unë jam aq e zemëruar është çmenduri dhe jam në depresion”, deklaroi artistja.

“Unë thjesht dua që jeta ime të kthehet. Kanë kaluar 13 vjet dhe mjafton,” shtoi ajo.

Spears gjithashtu tha se ajo dëshiron të krijojë një familje me të dashurin e saj, Sam Asghari.