15:37 / E Mërkurë, 15 Maj 2019

Burri detyron gruan të zgjedh: Ose unë ose qentë, ja kë zgjodhi ajo!

Për Liz Haslam-in, lumturi është kur kujdeset dhe mbron qentë në nevojë.

Çfarë do të marrë si kthim? Një sasi të madhe dashurie dhe mirënjohjeje nga ta. Më poshtë ju sjellim një rrëfim të kësaj historie të veçantë, ku Liz mori vendimin më kritik të jetës së saj, kur zgjodhi midis partnerit ose qenve të saj.

Liz u martua me dikë që mendonte se ishte dashuria e jetës së saj.

Liz Haslam ka takuar Mikeun kur ka qenë 16 vjeçare dhe ata ishin dashuruar. Pra, kur ka mbaruar shkollën e mesme, ata janë martuan.

Pas martesës, ajo ishte zhvendosur nga shtëpia e prindërve të saj për të ndarë jetën e saj me Mike, në një vend të ri. Ata ishin vendosur në fshatin anglez në një shtëpi me 2 dhoma gjumi pranë një kopshti të madh rural në Barnham, Suffolk.

Ata kishin një fëmijë të quajtur Ollie dhe ishin të martuar për më shumë se 25 vjet. Megjithatë, asnjë nga elementët në këtë histori dashurie nuk ishte e mjaftueshme që të zgjaste dashuria e tyre.

Një ditë, i ngopur me një situatë të pazakontë që tejkalonte kufijtë e durimit të tij, Mikeu ishte përballur me Lizin pa marrë parasysh pasojat: “Burri im tha: Ose qentë, ose unë.” Që nga ai moment nuk kam parë as dëgjuar më nga ai, ka deklaruar ajo.

Arsyeja pas gjithë kësaj? Kur ata ishin zhvendosu në vilë, Liz e kishte kuptuar se kishte hapësirë të mjaftueshme për të filluar një biznes që do të mbushte zemrën e saj edhe më shumë se xhepat e saj: Një strehë për kafshët që kishin nevojë. Sidoqoftë, burri i saj kishte ndier se marrëdhënia e tyre po zhvillohej rreth qenve…

Liz ka ndier një dashuri të madhe ndaj qenve

Dashuria që Liz ka ndier dhe ende ndihet në drejtim të qenve. “Mendova se, pas 25 vjetësh, ai duhet ta dijë se heqja dorë nga qentë nuk ishte pjesë e qëllimeve të mia, aspak. Ai e dinte që nga momenti kur martoheshim… Unë nuk e di se çfarë priste ai.”, ka pranuar Liz.

Megjithatë, nuk do të ishte e drejtë të gjykohej Mike apo ndonjë person tjetër, që nuk i do qentë aq sa shumë prej neve e bëjnë.

Njerëzit nuk mund t’i detyroni t’i pëlqejnë qentë. Liz e ka ditur këtë shumë mirë kështu, pas kësaj, çifti ka vendosur për t’u ndarë nga njëri-tjetri, kur prioritetet e tyre kanë ndryshuar.

 “Ne u larguam. Ai ishte shumë i zënë me punën, dhe ai nuk më dha një shans. Unë nuk doja të isha gruaja që ishte e martuar me një “person të çmendur pas punës”, kështu që u strehova në ata që më japin dashuri: qentë e mi”, ka shpjeguar Liz.