15:19 / E Hënë, 15 Tetor 2018 / indeksADMonline

Caktohet masa e paraburgimit ndaj tre të arrestuarve për vjedhje

Gjykata Themelore në Gjilan ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Gjilanit, duke i caktuar masën e paraburgimit të pandehurve K. R., Sh. R. dhe B. M., në kohëzgjatje prej 1 (një) muaji.

Të pandehurit K. R., Sh. R. dhe B. M., dyshohet se me datë 13.10.2018 me qëllim të përvetësimit të kundërligjshëm pasuror për vete, duke përdorur forcën kanë kryer vjedhje në lokalin “ECC-OBET”, duke marr tetë (8) televizor të markave të ndryshëm, njëllaptop, një shtëpizë kompjuteri dhe një shumë të hollave rreth 150 euro.

Me këto veprime të pandehurit në fjalë, kanë kryer veprën penale vjedhje e rëndë nga neni 327 paragrafi 1 nënparagrafi 1 lidhur me 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Gjyqtari i procedurës paraprake pas shqyrtimit të gjitha shkresave të lëndës, ka vendosur masën e paraburgimit për të pandehurit.
Palët kanë të drejtën e ankesës ndaj këtij vendimi në Gjykatën e Apelit.