07:31 / E Hënë, 06 Maj 2019 / indeksADMonline

Çfarë fshihet në dhomën misterioze të piramidës në Giza

Sipas një analize të re të teksteve të lashta fetare, në zbrazëtinë e madhe të zbuluar në fund të vitit të kaluar në piramidën e Keops në Giza, mund të ketë një fron prej hekuri të bërë nga meteorët.

Kreu i Departamentit të Matematikës dhe profesori i Arkeologjisë në Universitetin Politeknik në Milano, Giulio Magli, studioi tekste mbi piramidat, shkrimet e shenjta fetare të gdhendura në muret e Piramidave rreth vitit 2400 Para Erës Sonë.

Në bazë të studimeve të tij, Magli mendon se froni i Faraonit Khufu ose Keops ndodhet brenda dhomës, transmeton KosovaPress.

“Natyrisht, ky nuk do të ishte një hekur i shkrirë, por hekur i meteorit që ra nga qielli në formën e meteorëve të hekurit”, tha ai.

Duke shpjeguar strukturën e piramidës, Magli thekson se para se të mbërrijë në dhomën e madhe të varrimit ka një galeri dhe se dhoma e zbuluar rishtazi mbi këtë galeri nuk ka funksion praktik. Magli ofron një interpretim të mundshëm që është në përputhje me njohuritë ekzistuese të religjionit egjiptian, siç është dokumentuar në tekstet mbi piramidat.

“Këto tekste thonë se faraoni, para se shkuarjes te yjet në veri, duhet të kalonte nëpër” derën qiellore “dhe të ulet në” fronin e hekurt “, shpjegon ai.