16:41 / E Hënë, 02 Dhjetor 2019

Çfarë ndodh kur psikopatët dashurohen

Rreth 1% e popullsisë mund të jetë psikopatike, sipas një studimi. Njerëzit që konsiderohen psikopatë luftojnë me shprehjen e llojeve të ndryshme të emocioneve, veçanërisht empatinë, trishtimin dhe frikën.

Sidoqoftë, psikologët besojnë se mund të bien në dashuri si pjesa tjetër e jona, por mënyrat se si ata shprehin ndjenjat e tyre dhe komunikojnë në marrëdhëniet e tyre janë krejt të ndryshme, transmeton Indeksonline.

Psikopatët mund të jenë të aftë të duan një person tjetër.

Marrëdhëniet e tyre bazohen në arsye të ndryshme sesa ato tradicionale.

Psikopatët mund të dëshirojnë marrëdhënie të ngushta, por rrallë janë në gjendje t’i formojnë ato.

Hfarë ndodh kur psikopatët dashurohen

Psikopatët nuk mund të ofrojnë mbështetje emocionale për partnerin e tyre.

Psikopatët preferojnë marrëdhënie afatshkurtra.

Psikopatët dinë si të manipulojnë partnerin dhe e bëjnë mirë.

Dashuria e tyre mund të jetë shkatërruese.

Ndjenjat dhe qëndrimi i tyre mund të përmirësohen me kalimin e kohës./Indeksonline/