08:16 / E Martë, 28 Janar 2020

Çfarë ushtrimesh duhet të shmangni nëse vuani nga zemra?

Nëse vuani nga zemra, disa gjëra duhet t’i kufizoni në jetën tuaj, veçanërisht disa ushtrime në sport, pasi mund t’ju bëjnë më shumë dëm sesa mirë, kur bëhet fjalë për shëndetin tuaj

Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë të uleni dhe të lini trupin pa bërë asgjë. Thjesht duhet të dini se cilat lloje ushtrimesh nuk duhet t’i bëni në rast se keni probleme me zemrën.

Ushtrime te tilla mund të rrisin presionin e gjakut dhe mund të kufizojnë oksigjenin në gjak.

Mirëpo, çfarë ushtrimesh duhet të bëni?

Shtrirja e fleksibilitetit: Shtrirja nuk ndikon drejtpërdrejt në shëndetin e zemrës. Përkundrazi, ju jep ekuilibër më të mirë, një aftësi më të mirë për të lëvizur dhe përmirëson muskujt dhe shëndetin e përbashkët.

Ushtrimet e fleksibilitetit përfshijnë shtrirjen dhe yoga-n.

Ushtrime aerobike: Këto mund të përmirësojnë rrjedhën e gjakut dhe mënyrën se si trupi juaj përdor oksigjen. Pika kryesore këtu është t’i bëjmë ato në moderim.

Këto ushtrime mund të përfshijnë ecje me ritme të shpejta, gjimnastikë me ndikim të ulët, vrapim të lehtë ose biçikletë.