07:57 / E Shtunë, 13 Prill 2019

CIA filloi programin e kontrollit të mendjes para 66 viteve

Drejtori i CIA-s, Allen Dulles, më 13 prill të vitit 1953, nis programin e kontrollit te mendjes MKULTRA.

Qëllimi i projektit ishte i gjerë, me hulumtime të ndërmarra në 80 institucione, duke përfshirë 44 kolegje dhe universitete, si dhe spitale, burgje dhe kompani farmaceutike.

Në korrik 2001 disa informacione në lidhje këtë program u deklasifikuan zyrtarisht. /Indeksonline/