75 Mall Live Search
13:10 / E Hënë, 04 Dhjetor 2017 / k.v

Cilat janë përfitimet shëndetësore të fasuleve?

Fasulet janë farëra nga familja Fabaceae dhe janë një burim i madh i proteinave, fibrave dhe vitaminave që ofrojnë shumë përfitime shëndetësore.

Në këtë artikull, mësoni rreth përfitimeve kryesore shëndetësore të fasuleve, duke përfshirë përfitimin e më shumë proteinave dhe zvogëlimin e rrezikut të sëmundjeve të zemrës.

Fasule përmbajnë aminoacide, të cilat janë kimikate që kombinohen për të formuar proteina dhe për të ndihmuar në ndërtimin e muskujve. Proteina është një lëndë ushqyese thelbësore.

Fasulet funksionojnë shumë mirë se antioksidantë dhe gjithashtu ju mbrojnë nga sëmundjet e zemrës.

Për më tepër, ato ju ndihmojnë në luftimin e kancerit si dhe ndihmojnë në luftimin e diabetit dhe sëmundjeve të mëlçisë, transmeton Indeksonline.

Fasulet kanë përdorim të gjerë dhe mund të përgatiten në mënyra të ndryshme duke ju mundësuar që ti përdorni ato shpesh, nëpërmjet formave të ndryshme të gatimit./Indeksonline/