13:09 / E Hënë, 16 Prill 2018

Conchita Wurst e infektuar me HIV

Fituesja e Eurovisionit, e etiketuar si a�?zonja me mjekA�ra��, Conchita Wurst, A�shtA� detyruar tA� pranojA� se A�shtA� e infektuar me HIV, pasi ish- i dashur A�shtA� pA�rpjekur ta shantazhojA�.

Transvestitja austriake qA� ka emrin e vA�rtetA� Thomsas Neuwirth ka shokuar me njoftimin e postuar nA� Instagram. 29-vjeA�arja, e cila u bA� e popullarizuar pas triumfit nA� a�?Eurovision Song Contest 2014a�� si pA�rfaqA�suese e AustrisA� me kA�ngA�n a�?Rise Like a Phoenixa�?, ka thA�nA� se A�shtA� duke u trajtuar qe disa vite pA�r infeksionin me HIV.

a�?Tash e disa vite jam HIV pozitivea�?, ka shkruar Conchita nA� rrjetet sociale duke sqaruar se arsyeja pse po e bA�n publike kA�tA� gjA�, A�shtA� se ish- i dashuri e ka shantazhuar se do tA� dalA� ne media dhe do tA� flasA� rreth infektimit tA� saj me virusin e imunodeficiencA�s humane.

a�?NjA�herA�sh, nA� tA� ardhmen nuk do ta��ia jap askujt tA� drejtA�n qA� tA� mA� frikA�sojA� dhe tA� ndikojA� ne jetA�n time pA�r kA�tA� gjA�. Dalja publike (rreth kA�saj A�A�shtje) A�shtA� veprim mA� i mirA�, sesa tA� dalA� lajmi nga palA�t e tretaa�?, ka shkruar Wurst, shkruan Telegrafi.

Conchita ka theksuar se A�shtA� nA� gjendje tA� mirA� fizike dhe se virusi pA�r shumA� vite A�shtA� nA�n kufirin e detektimit, prandaj ajo nuk mund ta transmetojA� virusin.

MA� tej, transvestitja ka thA�nA� se nuk ka dashur tA� dalA� publikisht deri mA� tani pA�r shkak ka dashur ta kursejA� familjen e saj nga vA�mendja mediatike, ndA�rsa tash shpreson qA� ky njoftim ta��i inkurajojA� edhe personat tjerA� tA� infektuar.