20:30 / E Hënë, 21 Shtator 2020

COVID-19/ Franca regjistroi sot 5300 raste të reja dhe 53 viktima

Franca regjistroi sot rreth 5300 raste të reja infeksioni, saktësisht 9298 të identifikuar me Covid.

Autoritetet e shëndetësisë raportuan edhe për 53 viktima.

Sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins, totali I rasteve me koronavirus, që prej fillimit të pandemisë është rritur në 458 061 kurse numri i përgjithshëm i vdekjeve ka shkuar në 31 338. Gjithashtu janë shëruar edhe më shumë se 91 mijë pacientë

Franca, gjysma e departamenteve shpallen “zona të kuqe”

Mbi gjysma e departamenteve franceze janë shpallur  “zona të kuqe” për shkak të përhapjes së Covid.

Në veçanti, 50 departamente që korrespondojnë me pjesën më të madhe të territorit kombëtar janë deklaruar si “zons me qarkullim aktiv të virusit”, një klasifikim që lejon autoritetet, ndër të tjera, të marrin masa shtesë për të bllokuar përparimin e Covid.