19:11 / E Mërkurë, 25 Nëntor 2020 / OSH

Demantohet Hoti: Dekretin për emërimin e Flakron Shalës e kishte marrë para një muaji nga Thaçi

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti, gjatë ditës së sotme për emërimin e Konsullit të Përgjithshëm të Republikës Kosovës në Pragë të Çekisë,Flakron Shalës, ka thënë se është njoftuar nga mediat.

“Për emërimin e Konsullit të Përgjithshëm të Republikës Kosovës në Pragë të Çekisë, jam njoftuar nga mediat. Ky emërim nuk është koordinuar me mua. Qeveria është në proces të analizimit dhe rishikimit funksional të rrjetit të misioneve diplomatike”, tha ai.

Por në një dokument që ka siguruar IndeksOnline thuhet se dekreti i Presidentit për emërimin e Shalës si Konsull i Përgjithshëm në Çeki, i është dërguar edhe kryeministrit Hoti më datën 20 tetor 2020.

Ky dekret u nënshkrua nga ish-presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi dhe ka hyrë në fuqi në datën e nënshkrimit, pra më 20 tetor 2020./IndeksOnline/