23:09 / E Premte, 24 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Dëshironi të jeni të lumtur? Mos i bëni këto 10 gjëra

Por, kjo nuk do të thotë që nuk mund të kthesh një ditë të keqe përreth. Pavarësisht nga ajo që diktojnë gjenet tuaja, ka disa mënyra të testuara me kohë për të përmirësuar lumturinë tuaj.

Ndalo të bësh këto dhjetë gjëra dhe do të jesh mirë në rrugën tënde për një të lumtur.

  1. Jetesa në të kaluarën

Duke u përqëndruar shumë në ngjarjet e kaluara nuk ju lejon të jetoni në të tashmen ose të përpiqeni për të ardhmen. Ju nuk mund ta ndryshoni të kaluarën dhe të përqendroheni në diçka pa një zgjidhje është e sigurtë se do t’ju vërë në një gjendje melankolike. Është më mirë të jetosh në të tashmen dhe të kanalizosh energjitë tuaja për atë që mund të bësh në krahasim me atë që nuk mundesh.

  1. Të qenit i vetëkënaqur

Është e rëndësishme të përqendroheni në atë që keni tani, por mund të arrini lumturinë e qëndrueshme duke menduar për atë që dëshironi në të ardhmen dhe duke vendosur bazat për të arritur atje. Nëse kjo është për diçka të madhe si puna drejt një pune të re ose si e vogël si fillimi i një hobi të ri, zgjerimi i aftësive tuaja mund të çojë në mundësi të reja dhe emocionuese.

  1. Kaloni orë në mediat sociale

Hulumtimet e fundit në Universitetin e Pittsburgh School of Medicine përfunduan se përdorimi i mediave sociale dhe depresioni kanë një marrëdhënie simbiotike. Studiuesit cituan atë që ne të gjithë e dimë për mediat sociale, por ndonjëherë harrojmë të pranojmë – njerëzit publikojnë versionet më të mira të tyre në internet. Kjo çon në zili, dhe zilia çon në dëshpërim. Mos harroni se të gjithë i bëjnë gjërat me ritmin e tij ose të saj. Turn off ekranin tuaj dhe të fillojnë të jetojnë jetën tuaj, jo vicariously përmes të tjerëve.

  1. Harroje JOMO

Media sociale shkakton FOMO – frika e humbjes. Në vend të kësaj, mendoni për JOMO – gëzimin e humbur. Vëmendje praktike, e cila është gjendja mendore e të qenit plotësisht e vetëdijshme dhe e angazhuar në të tashmen. Të jesh i vetëdijshëm ju hap deri të përjetoni gjëra të reja që ju keni lënë anash ndryshe – dhe, po aq e rëndësishme, shpesh bllokon pengesat e panevojshme.

  1. Pamje nga gëzimet e vogla

Kohe e mire. Një kone cute drejt drejt teje. Një vrapim vërtet i madh. Ka 24 orë në ditë, dhe gjatë asaj kohe, diçka e këndshme do të ndodhë, vetëm një minutë. Tregoni vlerësim për gjërat e vogla në jetë.

  1. Qëndruar në shtrat

Ushtrimi ka qenë prej kohësh i lidhur me lumturinë. Kur ushtroni, truri juaj liron endorfine dhe monoamina. Këto kimikate truri ndihmojnë trupin të merret me dhimbje, stres dhe disa çrregullime mendore si ankthi. Ka një arsye pse “i lartë i kontrabandistëve” është bërë një term familjar: Ushtrimi ju bën të ndiheni më mirë.

  1. Lejimi i ngjarjeve të pakëndshme ndikon në gjithë ditën tuaj

Shumë shpesh, njerëzit me vetëdije zgjedhin të zemërohen. Pak gjëra na shqetësojnë dhe ne e lejojmë që energjia negative të depërtojë në gjithë ditën tonë. Ngjarje të pakëndshme ndodhin për të gjithë. Zgjidhni cilat gjëra me të vërtetë rëndësi për ju, dhe le të shkojnë e gjëra që nuk bëjnë. Nëse shpenzoni më pak kohë duke u ndalur në mendime negative, ju hapni vetveten për të marrë ato më të lumtur.

  1. Të mbani grindjet

Çrregullimet lidhen me zemërimin, lëndimet dhe ndjenjat negative ndaj dikujt. Ndërkohë që ju mund të pranoni se ju keni qenë të këqija, mbajtja e emocioneve të tilla të mëdha nuk nxit lumturinë. Në vend të kësaj, përpiquni të falni. Mendoni përse u lëndove. Jini të ndjeshëm ndaj personit tjetër dhe, nëse është e nevojshme, shprehni ndjenjat tuaja. Nëse gjithçka shkon mirë, të dy do të keni një marrëdhënie më të thellë dhe kuptim të njëri-tjetrit. Nëse jo, fal gjithsesi.

  1. Injorimi i marrëdhënieve

Në botën e sotme të drejtuar nga dixhitale, duke bërë kohë për lidhjet ballë për ballë është gjithnjë e më e vështirë. Por për këtë arsye, është gjithnjë e më e nevojshme. Hulumtime të shumta kanë vërtetuar se njerëzit me shokë jo vetëm jetojnë jetë më të përmbushura – ato gjithashtu shërohen më shpejt nga sëmundja, kanë një rrezik më të ulët të sëmundjeve të ndryshme dhe ata tentojnë të mendojnë më pozitivisht sepse e dinë se kanë njerëz për të mbështetur ato.

  1. Harroni të gjeni kohë për gjërat që doni

Cili është pasioni juaj? Pavarësisht se sa i trashë, i vogël apo i vështirë, sigurohuni që të merrni kohë për të ndjekur aktivitete që ju sjellin gëzim. Koha është gjithnjë e esencës në botën e sotme, por ju do të ndiheni si një lloj brejtësi që konkurron mbi një rrotë nëse nuk ndalet për një moment për të nxitur gjërat që me të vërtetë doni.

Më shpesh sesa jo, lumturia është një zgjedhje. Shpresojmë, nuk është e vështirë të bëjmë. Ka të bëjë me marrjen e kohës për të menduar për atë që ka rëndësi të vërtetë dhe për t’u siguruar se do të vazhdoni me çdo gjë që mund të jetë.