08:05 / E Shtunë, 10 Nëntor 2018

Dhimbjen e qafës e shkakton edhe stresi

Dhimbja e qafës është diçka e zakonshme tek një pjesë e madhe e njerëzve dhe shpesh, shumë prej nesh nuk e di arsyen që e shkakton.

Për këtë dhimbje ekzistojnë disa faktorë, mirëpo një ndër faktorët që është më pak i njohur është stresi.

Dhimbja në qafë mund të jetë pasojë e drejtpërdrejtë e ankthit, që vjen si pasojë e tensionit në trup teksa ndjenja e ankthit shtohet.

Përderisa sjellja juaj stresuese rritet, po ashtu rritet edhe stresi në trupin tuaj dhe efektet e tij, duke përfshirë këtu ngushtimin e disa muskujve të vegjël në qafë që shkaktojnë dhimbjen kronike. Shumë studime deri më ani dhimbjen e qafës e kanë lidhur me stresin, duke përfshirë edhe stresin që kalon në depresion.

Mos i humb