16:29 / E Enjte, 11 Tetor 2018

Dhitë sfidojnë gravitetin, ngjiten në digën gjigante për të lëpirë minerale

Disa foto fantastike të publikuara në Daily Mail shfaqin disa dhi të cilat sfidojnë gravitetin duke kaluar nëpërmjet një dige me lartësi afro 50 metra.

Krijesat e patrembura duket se sfidojnë gravitetin me suksesin e pabesueshëm dhe janë parë edhe duke u përpjekur për pozita më të mira në digën Cingino në Italinë veriore, transmetoin IndeksOnline.

Fotot e digës së lartë në Alpet Pennine u kapën nga punëtori i pensionuar Federica Grassi, 63 vjeç, nga Cannobio, Itali.

Ajo tha: ‘Kishte në mes 15 dhe 25 dhi që ngjiten në digë në të njëjtën kohë, ndërsa të tjerët po pushonin në këmbët e digës.

‘Diga është rreth 50 metra e lartë dhe sipas banorëve vendas, gradienti është afër 90 gradë – pothuajse e gjitha vertikale.

‘Dhitë mund të ngjiten në sajë të thundrave të tyre të gomës dhe veshëve të mëdhenj të brendshëm që i ndihmojnë ato për balancim’.

“Ato vijnë sepse kanë nevojë për salcën e kripërave dhe kripërat e tjera minerale që marrin nga guri”.