12:49 / E Mërkurë, 21 Tetor 2020

Direkt e në shenjë, ushtria turke teston “tmerrin e bunkerëve”

Turqia ka rritur ndjeshëm kapacitetet e saj ushtarake gjatë viteve të fundit duke përvetësuar teknologjinë e avancuar të dronëve, ndërsa është investuar edhe në marinë dhe sistemet raketore.

Ministria e Mbrojtjes e Turqisë ka publikuar së fundmi pamje nga testimi i një rakete antibunker që do të futet më vonë në përdorimin e ushtrisë.

Raketa lëshohet nga një avion F-16 dhe qëllon në shenjë objektivin sipas autoriteteve turke.

Raketa antibunker synohet të përdoret kryesisht nga forcat ajrore me qëllim neutalizimin e sistemeve mbrojtëse të armikut në fushën e betejes, sidomos në zona të mirëfortifikuara.