23:00 / E Enjte, 08 Nëntor 2018

Disa simptoma që iu tregojnë se mund të keni cista në vezore

Cisti është problem i zakonshëm te gratë dhe mund të shkaktojë shumë shqetësime.

Shumica e madhësive të cisteve në vezore janë të natyrës beninje. Më saktësisht, cistet folukulare shfaqen në fillimin e çdo cikli menstrual dhe më së shpeshti nuk ka nevojë për vizitë mjekësore.

Sidoqoftë, afërsisht 20 për qind e femrave kanë ciste që nuk kalojnë dhe për të cilat kirurgjia shpesh është e nevojshme, pasi ato mund të ndryshojnë keq ose thjesht të çojnë në simptoma të padurueshme.

Nëse keni gjashtë simptomat e mëposhtme, duhet të vizitoni urgjentisht një mjek. Dhimbje në pjesën e poshtme të stomakut

Fryrja e stomakut

Pesha në bark 

Ndjenja për urinim 

Dhimbje gjatë seksit 

Dhimbje në shpinë