14:33 / E Premte, 17 Janar 2020

Disa truqe, si të kujdesni për veturën tuaj gjatë dimrit

Dimri është përgjithësisht një kohë e trishtuar e vitit për drejtuesit e makinave, pasi muajt e ftohtë shpesh zbulojnë shqetësimet më të mëdha të automjeteve. Ndryshimi i gomave, pastrimi i borës dhe akullit nga makina në mëngjes – kjo nuk është një listë e plotë e sfidave që mund të paraqesin problem gjatë dimrit.

Dritare të akullta

Si ta zgjidhni problemin: Përzieni uthullën me ujë dhe spërkatni në dritare të akullta për t’i pastruar ato.

Si të parandaloni: Nëse gjeni dritaret e automjetit tuaj tashmë të ngrira, ekziston një mënyrë e thjeshtë për t’i zhveshur ato shpejt. Në një shishe me llak, përzierni përbërësit e mëposhtëm: 20 fletë alkool, ujë dhe 1 pikë larës enësh. Spërkateni përzierjen në dritare të akullta dhe akulli do të shkrihet.

Bllokim i derës

7 Clever Winter Car Care Tricks That Will Save You a Great Deal of Time and Trouble

Si ta zgjidhni problemin: Një mënyrë e thjeshtë për të rregulluar një bravë të ngrirë të makinave është duke përdorur sanitizuesin e rregullt të duarve. Alkooli në të do të heq akullin dhe do t’ju lejojë të zhbllokoni makinën tuaj. Thjesht vendosni disa pika të sanitizatorit të dyarve mbi çelësin tuaj ose në vrimën e kyçit, dhe shihni që po punon magjinë e tij.

Si të parandaloni: Për të mos bllokuar makinën nga ngrirja, provoni të spërkatni pak WD-40 në vrimë kyçe. Nëse merrni një moment për të bërë këtë procedurë të thjeshtë para ditëve të ftohta të dimrit, do t’i kurseni vetes shumë telashe!

Dyert e ngrira

7 Clever Winter Car Care Tricks That Will Save You a Great Deal of Time and Trouble

Si të parandaloni mbylljen e ngrirjes së dyerve të makinave? Përdorimi i një llak të rregullt gatimi që mund të gjendet në çdo supermarket do t’ju ndihmojë të harroni për këtë problem bezdisshëm. Thjesht spërkateni mbi vulat e gomës rreth dyerve të makinës dhe fërkojeni brenda me një peshqir letre.

Pasqyra anësore të ngrira

Për të shmangur akullin në pasqyrat anësore ju mund t’i mbuloni ato gjatë natës me qese plastike të vendosura në vend me shirita gome. Kur të hiqni qeset plastike të nesërmen, do të shihni se pasqyrat janë pa akull dhe nuk do të duhet t’i pastroni ato!

Drita e ngrirë ose me mjegull

Së pari, pastroni fenerët tërësisht dhe lërini të thahen. Pastaj aplikoni një shtresë të hollë dylli. Kjo do të parandalojë që dëbora dhe lagështia të grumbullohen në dritat tuaja, kështu që ju do të jeni në gjendje të merrni kudo që të duhet të shkoni me siguri këtë dimër. Plus, mbrojtja do të zgjasë me javë.

Nëse makina juaj ka ngecur në dëborë

7 Clever Winter Car Care Tricks That Will Save You a Great Deal of Time and Trouble

Në fakt, përveç nëse makina juaj është varrosur në dëborë deri në dritare, është mjaft e lehtë të hiqeni pa ndihmë të askujt.

Si ta zgjidhni problemin: Nëse drejtoni makinën tuaj në ditë të ftohta me dëborë, është ide e mirë të mbani në bagazhin tuaj disa “zallë” macesh. Nëse makina juaj mbetet e mbërthyer në dëborë të fortë ose akull, hedh disa “zallë” dhe do të dilni lehtë nga situata juaj e vështirë.

Mos i humb