18:51 / E Enjte, 01 Tetor 2020

Dita Botërore e Kafes dhe benefitet e saj!

Organizata Botërore e Kafes ka caktuar 1 Tetorin si ditën botërore të kafes, si një pije që secili e  fillon ditën.  

Ndërsa si një ndër prodhuesit më të vjetër të kafes njihet Caffe Vergnano 1882 me seli në Torino të Italisë, me mbi 138 vite traditë dhe përvojë në përpunimin e kafes.

Caffe Vergnano 1882 njihet edhe si lider botëror i kafes i pranishëm në mbarë botën, po ashtu edhe në tregun e Kosovës.  

Caffe Vergno Kosova 1882 ju uron ditën botërore të kafes, dhe ju falënderon për besimin e dhënë.

Ju rikujtojmë se përveç kënaqësisë që kafeja na jep çdo mëngjes, shumë studime tregojnë se kafeja ka benefite të shumta në shëndetin tonë. Disa nga benefitet që sjell konsumimi i  kafes janë:

  • Kafeja ju jep energji dhe rrit vigjilencën dhe koncentrimin;
  • Kafeja përmban shumë antioksidues që mbrojnë qelizat nga dëmtimi;
  • Kafeja ndihmon që trupi ynë të procesoj më lehtë sheqerin, andaj ulë rrezikun ndaj diabetit tip2.
  • Kafeja ulë rrezikun e formimit të gurëve në veshkë;

Kafeja është një ndër pijet më të konsumuara në të gjithë botën!