16:52 / E Martë, 21 Gusht 2018 / indeksADMonline

Dodik: SHBA dhe USAID po minojnë Republikën Serbe

Departamenti Amerikan i Shtetit dhe USAID po minojnë Republikën Serbe duke financuar projekte të organizatave të ndryshme joqeveritare për të shkruar negativisht për RS, tha sot presidenti Millorad Dodik dhe në mbështetje të kësaj, vuri në dukje se ka të dhëna për të gjithë ata që kanë marrë para nga SHBA-ja.

Sipas tij, bëhet fjalë për projektin në vlerë tetë milionë dollarë, i cili ‘ka të bëjë me ndërhyrjen në punët e brendshme të shtetit të Bosnje dhe Hercegovinës’.

“Më parë kjo nuk do të kishte mundur të ndodhë. USAID-i mund të dhuronte fonde për institucionet e përbashkëta dhe të zbatonte zbatimin e ligjeve të Republika Serbe dhe Bosnjë dhe Hercegovinës. Po përzihet në jetën e brendshme të BeH, bazuar në praktikën e hartuar më parë në ambasadën amerikane për shmangien e procedurave. Ato u caktohen institucioneve dhe organeve që janë të fshehura”, porositi Dodik.