09:49 / E Martë, 09 Mars 2021 / A. M.

Dy luanë e hanë për së gjalli 27 vjeçarin në Afrikë

Një gjurmues parku, i cili po kërkonte cheetah për turistë të pasur, u zu në pritë tragjikisht pasi e hëngrën të gjallë, dy luanë.

Malibongwe Mfila, 27-vjeçar, ishte vetëm duke kërkuar në terren prej 22 mijë hektarë në parkun kombëtar “Marakele”, Afrikë e Jugut, kur ndodhi tragjedia.

Ai po ndiqte zhurmën e cheetah’s kur doli nga makina e tij dhe vendosi t’i ndiqte në këmbë. Por brenda vetëm 20 metrash larg, dy luanë që ishin shtrirë të kamufluar dolën jashtë.

Një shofer tjetër në zonë që pa luanët, duke sulmuar burrin lajmëroi shërbimet e urgjencës.

Më pas, luanët u entuziazmuan e zunë dhe tragjikisht e hëngrën. Zëdhënësi i policisë së Afrikës së Jugut, Brigadier Motlafela Mojapelo konfirmoi që rojtari i ri u sulmua dhe vdiq nga luanët që u qëlluan më vonë.

Lion

Ai tha: “Ai ishte i zënë duke ngarë dhe duke kërkuar kafshë si elefantë dhe luanë në mënyrë që t’u tregonte udhëzuesve se ku të bënin lojërat. Ai thuhet se ndaloi automjetin e tij dhe doli, ndërsa po largohej nga rruga u sulmua papritmas dhe u vra nga dy luanë”, tha ai.

Zëdhënësi i Parqeve Kombëtare të Afrikës së Jugut, Reynold Thakhuli tha: “Ai po gjurmonte jetën e egër si pjesë e detyrave të tij të zakonshme për Marataba, kur vdiq”.

“Ai po ndiqte gjurmët e cheetah-s dhe duket se kishte zbritur nga automjeti dhe kishte ecur vetëm 20 metra kur u ndesh me dy luanë meshkuj. Ata e sulmuan dhe e vranë atë”, tha ai, shkruan “Mirror”, transmeton Klan Kosova.