75 Mall Live Search
15:11 / E Martë, 17 Prill 2018 / k.v

Dy shtesa tA� zakonshme tA� hekurit mund tA� shkaktojnA� kancer

NjA� studim i ri zbulon se dy komponimet e hekurit, tA� cilat pA�rdoren nA� shtesa dhe aditivA� tA� ushqimit, rrisin nivelet e njA� biomarkuesi tA� kancerit.

Hulumtimi i ri vjen nga Universiteti Teknologjik Chalmers nA� Gothenburg, Suedi, nA� bashkA�punim me KA�shillin e KA�rkimeve MjekA�sore tA� MbretA�risA� sA� Bashkuar dhe Universitetin e Kembrixhit, gjithashtu nA� MbretA�rinA� e Bashkuar.

Fjala A�shtA� pA�r dy komponentet qA� gjenden nA� hekur, tA� quajtura citrate ferrike. Testimet janA� bA�rA� nA� minj, transmeton Indeksonline.

NA� eksperimentin e tyre, studiuesit pA�rdorA�n nivelet e pA�rbA�rA�sve qA� mund tA� gjenden realisht nA� traktin gastrointestinal, pas marrjes sA� shtesA�s sA� hekurit./Indeksonline/

Temat: