08:58 / E Shtunë, 09 Qershor 2018

E lumtur pas lindjes së foshnjës, 10 gjëra që askush nuk ju tregon për lindjen

Pa marrë parasysh se si lindni me anë të operacionit cezarian apo lindje natyrale, do të keni gjakderdhje pas lindjes.

Ky shkarkim i lezetshëm quhet ‘lochia’ dhe kjo tingëllon po aq tërheqës sa është. Ajo zgjat aq pak sa dy deri tre javë ose deri në gjashtë javë pas lindjes. Por pjesa më e mirë është që ju keni marrë peceta femërore të mëdha në spital menjëherë pas lindjes.

Ju mund të jeni duke u marrë me një rrëmujë të fryrë, të ngjeshur. Ka një shumëllojshmëri eliksirësh dhe mjete të tjera për të ndihmuar në lehtësimin e gjendjes jo të mirë që mund ta keni në banjo, transmeton Gazeta Shneta.

Ju do të keni nevojë për rroba pasi ta keni lindur foshnjën tuaj, sepse do të jeni një lloj trimërie për një kohë. Çdo gjë tani duket ndryshe nga ajo që keni menduar më herët kur keni pasur një bark të madh.

Po kështu ju mund të keni probleme edhe me humbjen e flokëve gjatë kësaj periudhe dhe është krejtësisht normale, gjatë kësaj periudhe paslindjes mund të ndiheni që keni shumë yndyrë, jeni më e brishtë dhe keni më shumë temperaturë dhe nxehtësi më të madhe.

Mos i humb