14:55 / E Hënë, 11 Nëntor 2019

E merr mikun, që i ngjante për ta bërë testin e ADN-së, që ta shmangte pagimin e mirëmbajtjes së fëmijëve

Një zjarrfikës mori mikun e tij që i ngjante për të bërë një test të ADN-së për të, në mënyrë që të shmangte pagimin e mirëmbajtjes së fëmijëve.

Simon Jordani 33 vjeç, nga Bridgnorth, Shropshire, i detyrohej 16,000 £ nënës së fëmijës së tij, një infermiere që kishte aplikuar në Agjencinë e Ndihmës së Fëmijëve për para të mirëmbajtjes dhe që e kishte emëruar atë si baba.

Në vend që të paguante, Simoni i dha foton e ID-së së vet, shokut të tij Jason Lee Coles, 40 vjeç, dhe e bindi që të sigurojë një mostër të ADN-së në një qendër mjekësore në vendin e tij.

Të dy burrat u deklaruan fajtorë që bënë mashtrim kundër infermieres midis 20 korrikut dhe 24 gushtit 2017. Gjykata dëgjoi sesi Jordan i kishte borxh mijëra paund në pagesa të CSA që datonin nga Prilli 2016 dhe nuk kishte paguar një qindarkë ‘, kështu që veprimi përmbarimor u vendos në vend.

Për të mos paguar atë që i detyrohej, të dy Jordan dhe Coles morën pjesë në Qendrën Mjekësore Broseley më 24 gusht të vitit të kaluar për t’i dhënë mundësi këtij të fundit të sigurojë mostrën e rreme të ADN-së. Kur testi i ADN-së u kthye, doli se Jordan ishte babai.

Kështu që zjarrfikësi tani ka pranuar që fëmija është i tij.

Duke i dënuar ata, gjykatësi Peter Barrie i tha Jordanit: “Njerëzit duhet të marrin përgjegjësinë për një fëmije pavarësisht nga rrethanat“.

Jordan mori dënim me kusht 12 muaj dhe një gjobë 2,000 £ për veprimet e tij./Indeksonline/

Simon Jordan firefighter gets friend to take DNA test
Simon Jordan firefighter gets friend to take DNA test

Mos i humb