13:45 / E Martë, 15 Maj 2018

E pini atë çdo ditë, por nuk e dini se cilat janë dobitë ujit të gazuar

Konsumi i ujit të gazuar mund të ketë dobi të shumta për trupin, sepse ajo ndihmon me tretje të dobët dhe parandalon formimin e vrerit dhe gurët në veshka.

Uji i gazuar punon në mënyrë të favorshme në zemër, siç tregohet nga studimi i Framingham 1948 për faktorët e rrezikut për sëmundjet e zemrës.

Me dhjetëra mijëra njerëz, madje edhe pasardhësit e pjesëmarrësve para të hulumtimeve, kemi studiuar efektin e pijeve të gazuara në densitetit të kockave.

U zbulua se densiteti mesatar i kockave u reduktua vetëm tek gratë që pinë pije të ëmbla të gazuara si lëngje tri herë në javë.

Aktualisht acid fosforik, i cili është i pranishëm në pije komerciale të gazuara është një substancë që ul densitetit të kockave, por jo edhe uji gazuar, kanë konfirmuar shkencëtarët kërkimore në Universitetin e Bostonit. /Indeksonline/