22:02 / E Martë, 24 Janar 2023 / AR

E thotë shkenca: Çka e tërheq një grua tek një burrë?

Studimet nga Psikologjia Evolutionary dhe Journal of Personality and Social Psychology zbuluan se gratë zakonisht zgjedhin burra të pashëm për aventura, jo për marrëdhënie afatgjata.

Sensi i humorit është i rëndësishëm për gratë.

Shkencëtarët kanë zbuluar se sensi i humorit i bën meshkujt të duken më inteligjentë, sipas studimeve nga Intelligence and Personal Relationships.

Të ndihmosh të tjerët është një tipar i dëshirueshëm për meshkujt.

Sipas një studimi nga The Journal of Social Psychology, për marrëdhëniet afatgjata, gratë priren të preferojnë burra altruistë që janë të sjellshëm dhe bëjnë vepra të mira.

Një studim tjetër i vitit 2019 që anketoi 68,000 njerëz në 180 vende zbuloi se 88.9% e grave e konsideronin “mirësinë” një tipar shumë të rëndësishëm të një partneri.

Gratë mund të preferojnë të takohen me një burrë më të madh në moshë

Gratë mund të pëlqejnë burrat e moshuar sepse kanë pasur kohë për të grumbulluar më shumë burime, sipas një studimi në Evolutionary Psychology.

Kur burrat nuk janë të disponueshëm, kjo mund t’i bëjë gratë t’i dëshirojnë më shumë.

Hulumtimet e vjetra arritën në përfundimin se njerëzve u pëlqenin kur të tjerëve i pëlqenin, por studimet moderne kanë zbuluar se “të luash i vështirë për t’u kapur” mund të jetë një taktikë efektive, sipas studimeve të publikuara në Psychological Science dhe Journal of Experimental Psychology.

Burrat e veshur me të kuqe mund të jenë më të dëshirueshëm për femrat.

Gratë në mbarë botën i perceptonin burrat si më tërheqës kur vishnin të kuqe, sipas një studimi nga Journal of Experimental Psychology.

Marrësit e rrezikut priren të tërheqin gratë.

Gratë i kanë vlerësuar më lart burrat që marrin rreziqe heroike dhe ndonjëherë primare. Këto përfshijnë shpëtimin e jetëve të njerëzve, gjuetinë për ushqim dhe lojën me zjarrin, sipas një studimi nga Journal of Applied Social Psychology.