12:22 / E Martë, 24 Prill 2018 / indeksADMonline

E zbulojnë shkenctarët, në këtë planet vije era si vezë e kalbur

NjA� studim i botuar tA� hA�nA�n nA� AstronominA� e NatyrA�s sugjeron praninA� e gazit tA� zjarrtA� nA� retA� e Uranit. ShkencA�tarA�t kanA� nxjerrA� nA� pah se atmosfera e planetit pA�rmbante amoniak dhe sulfid hidrogjeni bazuar nA� mungesA�n e gjatA�sisA� sA� valA�s sA� dritA�s.

Duke pA�rdorur njA� teleskop prej 26 metra gjatA� Observatorit Gemini nA� Hawaii, njA� ekip i udhA�hequr nga Patrick Irwin i Universitetit tA� Oksfordit studioi rrezet e diellit tA� shkA�putura nga retA� e Uranit.

Ata panA� sulfid hidrogjeni. Si rezultati, ky planet shquhet pA�r aromA�n e rA�ndA� qA� ngjason me vezA�n e kalbur./Indeksonline/

Temat: