15:47 / E Diele, 15 Shtator 2019

Efektet e vrapimit

Përveq që vrapimi është i shëndetshëm, ju mbanë në formë të mirë fizike, dhe parandalon disa sëmundje, po ashtu vrapimi edhe ju dhuron lumturi.

Kjo pasi që njeriu e ka një hormon të quajtur Leptin, i cili shtohet pasi hajm ushëqim, andaj atletët kanë nivele më të ulta të leptinës.

E niveli i ulët i këtij hormoni sipas disa studimeve krijon kënqësi, e kjo edhe është arsyeja që shumë njerëz ndiejnë kënaqsi gjatë vrapimit.