13:24 / E Martë, 19 Tetor 2021 / FG

Ekipet e Premier League bllokojnë marrëveshjet fitimprurëse të sponsorizimit të Newcastle

Klubet angleze të Premier League kanë votuar për të bllokuar pronarët e rinj sauditë të Newcastle United nga marrëveshjet fitimprurëse të sponsorizimit nga marrëdhëniet ekzistuese të biznesit me kompanitë shtetërore, sipas një raporti nga The Guardian.

Klubet bënë thirrje për një takim urgjent të hënën dhe 18 nga 20 skuadrat votuan në favor të një legjislature që ndalon përkohësisht pronarët e çdo ekipi të bëjnë marrëveshje sponsorizimi që klubet thonë se do t’i jepnin ekipit një avantazh të padrejtë.

Nga 20 skuadrat, Newcastle votoi kundër dhe Manchester City abstenoi. Rregulli do të zbatohet për një muaj, por disa nga klubet duan që ai të bëhet i përhershëm. /abcnews.al