20:09 / E Shtunë, 24 Shtator 2022 / MSH

Elton John dekorohet me medalje nga presidenti Biden

Elton John u emocionua pasi iu dhurua Medalja Kombëtare e Shkencave Humane nga presidenti i SHBA-së Joe Biden, pas një koncerti në Shtëpinë e Bardhë.

Këngëtari 75-vjeçar mori dje çmimin për karrierën e tij muzikore dhe punën e tij me Fondacionin Elton John AIDS.

“Unë kurrë nuk jam i befasuar, por jam i befasuar dhe i përulur dhe i nderuar nga ky çmim i jashtëzakonshëm nga SHBA-ja. Unë do ta vlerësoj kaq shumë këtë dhe do të më bëj të dyfishoj përpjekjet për të bërë sigurisht që kjo sëmundje të largohet. Dashamirësia e SHBA-së ndaj meje si muzikant është e pakrahasueshme, por në luftën kundër AIDS-it dhe HIV-it është edhe më e madhe,” tha Elton John.

Eltoni performoi një përzgjedhje të hiteve të tij duke përfshirë “Your Song”, “Tiny Dancer”, “Rocketman”, “Don’t Let the Sun Go Down On Me”, “Crockidile Rock” dhe “I’m Still Standing”.

“Kam performuar në disa vende më parë që janë të bukura, por kjo është ndoshta qershia mbi tortë. Është e mrekullueshme të jesh këtu mes njerëzve që kanë ndihmuar fondacionin dhe heronjtë e mi, ata që punojnë çdo ditë në vijën e parë. Mësuesit, infermierët, të gjithë ata që kanë ndihmuar. Ata janë heronjtë për mua,” shtoi Elton John.