10:13 / E Premte, 13 Prill 2018

Epilepsia rrit rrezikun e vdekjes sA� panatyrshme, zbulojnA� studimet

NjerA�zit qA� kanA� epilepsi mund tA� jenA� nA� rrezik mA� tA� madh tA� vdekjes nga shkaqe tA� panatyrshme siA� janA� aksidentet dhe vetA�vrasjet. Kjo A�shtA� gjetja e njA� studimi tA� ri tA� raportuar kohA�t e fundit nA� a�?JAMA Neurologya��.

ShkencA�tarA�t kanA� lidhur epilepsi me njA� rrezik nA� rritje tA� vdekjes sA� panatyrshme.

Epilepsia, njA� A�rregullim neurologjik, A�shtA� i shA�njuar nga konfiskimet e pA�rsA�ritura dhe spontane, tA� cilat janA� periudha tA� aktivitetit abnormal tA� trurit.

NjA� person diagnostikohet me epilepsi nA�se pA�rjeton tA� paktA�n dy konfiskime tA� tilla. GjatA�sia e krizave ndryshon nga personi nA� person, dhe ata mund tA� zgjasin diku nga disa sekonda deri nA� disa minuta, transmeton Indeksonline.

Hulumtimet e mA�parshme kanA� zbuluar se njerA�zit me epilepsi janA� nA� rrezik mA� tA� madh tA� vdekjes sA� parakohshme./Indeksonline/

Temat: