16:46 / E Shtunë, 25 Maj 2024 / MSH

Erdogan me ultimatum për Izraelin: Do të bëjmë presion përmes tregtisë dhe diplomacisë

“Ankaraja do të vazhdojë të ushtrojë presion mbi Izraelin përmes tregtisë dhe diplomacisë derisa qeveria Netanyahu të ndalojë masakrat e saj në Gaza”, ishte mesazhi që dërgoi presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan.

Për sa i përket marrëdhënieve të biznesit me Izraelin, presidenti turk tha se qeveria turke qëndron pranë komunitetit të biznesit për të ndaluar tregtinë.

Ai iu referua edhe ecurisë ekonomike të ekonomisë turke, duke thënë se ajo “vrapoi” “me një rritje prej 4,5%” dhe renditet e para në Evropë, e dyta në vendet e OECD, e 4-ta në G20.

Në fakt, ai e quajti një arritje historike për Turqinë që eksportet kaluan 255 miliardë dollarë, duke arritur një rekord prej 257.6 miliardë dollarë që nga prilli.