09:00 / E Hënë, 18 Tetor 2021 / C E

Facebooku planifikon të punësojë 10 mijë njerëz në Bashkimin Evropian

Facebooku po planifikon të punësojë 10 mijë njerëz në Bashkimin Evropian për të zhvilluar një të ashtuquajtur metaverse.

Një metaverse është një botë në internet ku njerëzit mund të luajnë, punojnë dhe komunikojnë në një mjedis virtual, shpesh duke përdorur kufje VR.

Drejtori ekzekutiv i Facebook, Mark Zuckerberg, ka qenë zëri kryesor në koncept.

Njoftimi vjen ndërsa Facebooku merret me pasojat e një skandali dëmtues dhe përballet me thirrje të shtuara për rregullim për të frenuar ndikimin e tij.

“Metaverse ka potencialin për të ndihmuar në zhbllokimin e qasjes në mundësi të reja krijuese, sociale dhe ekonomike. Dhe evropianët do ta formojnë atë që në fillim”, tha Facebook në një postim në blog.

Punët e reja që do të krijohen gjatë pesë viteve të ardhshme do të përfshijnë “inxhinierë shumë të specializuar”.