21:21 / E Diele, 14 Prill 2019

Fakte rreth religjionit në Zvicër

Zvicra numëron rreth 8.5 milionë banorë, dhe shumica e tyre janë të krishterë.

37 për qind prej tyre janë katolikë, ndërsa 27 për qind janë protestantë.

Po ashtu, popullsia në Zvicër është e përfaqësuar edhe nga fe të tjera, përcjell albinfo.ch.

Pesë për qind janë muslimanë, 0.5 për qind budistë dhe 0.3 për qind hebrenj.

Ndërkaq, numri i njerëzve që nuk kanë ndonjë përkatësi fetare shkon rreth 21 për qind.