16:33 / E Mërkurë, 11 Korrik 2018

Fëmijët që lindin në 6 muajt e fundit të vitit, kanë gjasa të jenë më të dobët

Seksi në dimër prodhon fëmijë të cilët do të jenë më të hollë- pasi trupat e tyre do të jenë më mirë në djegien e dhjamit, sugjeron një studim.

Hulumtimi sugjeron që kur njerëzit të bëjnë dashuri në një klimë më të ftohtë, fëmijët e tyre do të bekohen duke mbajtur më shumë një substancë të quajtur yndyrë kafe.

Ky lloj i dhjamit-  i zbuluar vetëm në të rriturit në vitin 2009- gjendet përgjatë shpinës dhe në qafë.

Ajo ka pronën e mirëpritur të djegies së yndyrës së zakonshme “të bardhë”, e gjetur në gomat rezervë për të ndihmuar në mbajtjen e trupit tonë të ngrohtë.

Njerëzit e holla kanë më shumë yndyrë kafe se mbipeshë, duke sugjeruar se yndyra e tyre kafe ndihmo për të mbajtur peshën e tyre, duke e djegur yndyrën e bardhë./Indeksonline/