15:44 / E Shtunë, 06 Tetor 2018 / indeksADMonline

Film për historinë e kasapit nazist Adolf Eichmann

Historia e vërtetë si kasapi nazist Adolf Eichmann do të tregohet në filmin Operacioni Final.

Një film i ri ‘Operacioni Final’ në Netflix është tregimi dramatik i kapjes së një nazisti të Luftës së Dytë Botërore dhe i ashtuquajtur ‘Arkitekt i Holokaustit’, Adolf Eichmann.

Familja paraqitet e hutuar nga zhdukja e tij e papritur, transmeton Indeksonline.

Por, në fund agjentin më vdekjeprurës i Adolf Hitlerit, kapet.

Ky ishte vendimi për kriminelin e luftës Adolf Eichmann, i cili iku nga Evropa pas luftës.

Filmi, i drejtuar nga Chris Weitz, Oscar Isaac dhe Ben Kingsley, detajon arrestimin Eichmanns në periferinë e Buenos Aries nga inteligjenca izraelite në vitin 1960 tregojnë përpjekjet e mëvonshme për ta kontrabanduar atë jashtë vendit për shkak të tensioneve diplomatike.

Historia është kaq e rëndësishme për shkak të sprovës së lartë të publikuar në Jerusalem, e cila për herë të parë solli të vërtetat e tmerrshme për holokaustin dhe mizoritë e nazistëve në skenën botërore.

Eichmann u bashkua me SS nazist në 1932, dhe shpejt i caktoi seksionit hebrenjëve të selisë SS në Berlin për shkak të aftësisë së tij klerike.

Roli i tij organizativ u kufizua vetëm në geto deri në vitin 1942 kur filluan planet drejt Zgjidhjes përfundimtare.

Eichmann ishte një nga nazistët e elitës që u takuan pranë Berlinit për Konferencën Wannsee./Indeksonline/.